Sklep Charytatywny

Pomóż nam pomagać – daj drugie życie…

… dziecięcym ubrankom! Być może jesteś posiadaczką ubranek dziecięcych, które nadal cieszą oko i nadal z radością ubrałabyś w nie swoją pociechę, jedynie rozmiar już niestety jest nieodpowiedni. Być może nie wiesz, co z tym dorobkiem zrobić? Żadnego dziecka, ani w rodzinie, ani wśród znajomych na horyzoncie nie widać.

Przekaż je do Sklepiku Charytatywnego naszej Fundacji!

Dołożymy wszelkich starań, aby dać im drugie życie. W każdy czwartek, w godzinach pracy naszej Fundacji, tj. od godz. 9-17, każdy będzie miał możliwość zakupić ubranka dziecięce przekazane przez naszych darczyńców, a cały dochód, ze sprzedaży zostanie przekazany na realizację celów statutowych naszej Fundacji.

Dlaczego warto? Wszyscy na tym zyskujemy!

• tekstylia, zaraz po plastiku, są drugim pod względem wielkości materiałem zanieczyszczającym naszą planetę. Nie wyrzucaj – daj im drugie życie! Przyczynisz się do zmniejszenia zanieczyszczenia naszego pięknego świata i oczywiście z czystym sumieniem zrobisz miejsce w swojej szafie 🙂
  • ubranka dla dzieci bywają drogie, a noszone czasami kilka razy – dzieci tak szybko rosną. W naszym Sklepiku ubranka sprzedawane będą w bardzo preferencyjnych cenach, dostępnych na każdą kieszeń!
  • całkowity dochód ze sprzedaży będzie przekazany na realizację celów statutowych Fundacji Donum Vitae – Twoje ubranka i dobry gest, pomogą nam pomagać

Jak to zrobić?

1. Przejrzyj swoją szafę. Wybierz za małe na Twoja pociechę ubranka, które nadal cieszą oko.

2. Wypierz!

3. Spakuj w torbę lub karton i przekaż do naszej Fundacji Donum Vitae osobiście bądź prześlij pocztą na adres al. Wojska Polskiego 96/3 w Szczecinie.

4. Odwiedź nas! Jesteśmy tu dla Ciebie. Może znajdziesz w naszym Sklepiku coś, czego właśnie Ci potrzeba? Może po prostu napijesz się kawy i porozmawiasz z nami, z innymi spotkanymi u nas mamami? Z przyjemnością opowiemy Ci, co u nas słychać!