Jak przygotować się do świąt Bożego Narodzenia, gdy zabrakło szczęśliwego Narodzenia?

„Adwent, czyli jak przygotować się do świąt Bożego Narodzenia, gdy zabrakło szczęśliwego narodzenia?”

💙 To projekt adwentowy skierowany do Rodziców po stracie Dziecka w wyniku poronienia, martwego urodzenia oraz śmierci na krótko po urodzeniu.

💙Jest to czas, kiedy puste miejsce przy stole staje się realnym miejscem przeznaczonym dla kogoś, kto miał z nami być tu i teraz, wypełniając nasz dom swoją obecnością, płaczem, śmiechem i zapachem.

💙 Stało się jednak inaczej…

W tym, co trudne i bolesne poszukamy razem perełek: wiary, nadziei i miłości. Będą łzy, wiele ran zostanie otwartych, ale wierzymy, że pojawi się również uśmiech na Waszej twarzy, a nadzieja znów wypełni Wasze serca.

Projekt powstał w sercu naszej Agnieszki (mamy po stracie) rok temu. Dzięki wspólnej pracy z ks.Tomkiem – naszym duszpasterzem Rodziców po stracie, projekt został zrealizowany jako internetowe rekolekcje adwentowe w roku 2019. Wzięło w nich udział 155 osób. Ten wyjątkowy czas, świadectwa Rodziców, codziennie przemieniały nasze serca i dziś jeszcze pewniej niż rok temu zapraszamy Was Rodzice do wzięcia udziału w naszym projekcie:

Projekt będzie prowadzony dwiema ścieżkami:

1️) Pierwsza to codzienna garść rozważań zamieszczana na naszej Grupie Wsparcia – Fundacji Donum Vitae na FB

2️) Druga część, bardziej rozbudowana będzie przesyłana drogą mailową.

‼️ Jeśli chcesz uczestniczyć w naszym projekcie adwentowym, możesz zgłosić się na dwa sposoby:

1️) Wyślij do nas maila na adres: kontakt@donumvitae.pl wpisując w treści słowo „adwent”.

2️) Zostaw komentarz o treści „adwent” pod postem na naszym profilu FB Fundacja Donum Vitae – Nasze Dzieci Utracone

Po zgłoszeniu Agnieszka skontaktuje się z każdym z Was.

‼️PROJEKT RUSZA 1 GRUDNIA I KOŃCZY SIĘ W WIGILIĘ 24 GRUDNIA‼️