Podaruj różę Aniołkowi

Rozpoczęły się przygotowania związane z pogrzebem Dzieci Utraconych, których ciała nie zostały odebrane przez rodziców ze szpitala, bądź też zostały przekazane przez nich do zbiorowej mogiły. Naszym pragnieniem jest przygotowanie na tę ceremonię takiej liczby białych róż, ile ciał dzieci zostanie przekazanych do pochówku. Uroczystości pogrzebowe odbędą się w sobotę 12 października.

Każde z dzieci jest nam szczególnie bliskie, dlatego nazwaliśmy je „naszymi Aniołkami”. Jeśli masz w sercu pragnienie to włącz się do akcji „Róża dla Aniołka”. Przekazując 7 zł na konto Fundacji Donum Vitae składasz jedną różę na Grobowcu Dzieci Utraconych.

Ostatni pogrzeb Dzieci Utraconych odbył się 23 marca br. Szczecińskie szpitale przekazały wówczas blisko 50 ciał zmarłych przed narodzeniem dzieci.

Zachęcamy do podarowania symbolicznej róży Naszym Utraconym Dzieciom. Darowizny na ten cel można wpłacać na konto Fundacji:

Fundacja Donum Vitae

ul. Świętego Ducha 9

nr konta
86 2030 0045 1110 0000 0230 9970

Tytułem: Na Dzieci Utracone

Jedna odpowiedź do “Podaruj różę Aniołkowi”

1. Przed chwilą złożyłem ofiarę na 7 białych róż dla Dzieci Utraconych, w tym 2. dla moich nienarodzonych siostrzyczek: Ani i Marysi (gdyby się urodziły, dziś miałyby kolejno 28 i 29 lat).
    Zawsze, kiedy jesteśmy na cmentarzu, gdzie zostały pochowane w rodzinnym grobie, modlimy się do nich (ponieważ w chwili śmierci, zanim się narodziły, stały się Świętymi) i myślimy o nich.
    Zawsze pamiętajmy, że Dzieci Utracone są Świętymi w Raju i możemy się do nich modlić (właściwie do Pana Boga poprzez ich wstawiennictwo).