POLICE: 17 października odbędzie się pogrzeb Dzieci Utraconych

W sobotę 17 października Rodzice pożegnają swoje Dzieci Utracone. Na polickim Cmentarzu Komunalnym odbędą się uroczystości pogrzebowe.

Wszystkich Rodziców przeżywających żałobę po stracie swojego Dziecka oraz osoby, którym bliski jest temat „utraty”, zapraszamy na Pogrzeb Dzieci Utraconych w Policach, który odbędzie się 17 października (sobota) o godz. 10:00 na Cmentarzu Komunalnym przy ul. Tanowskiej w Policach, przy Grobowcu Dzieci Utraconych.

Jednocześnie informujemy, że w  środę 14 października o godz. 18:00 w Szczecinie w parafii p. w. św. Rodziny (ul. Królowej Korony Polskiej 28) odbędzie się  Msza Święta w intencji Rodziców Dzieci Utraconych.  Po Mszy Świętej w siedzibie Fundacji Donum Vitae, która znajduje się blisko kościoła na al. Wojska Polskiego 96/3, odbędzie się o godzinie 19:15 Spotkanie dla Rodziców po Stracie.

W związku z przygotowaniami do pogrzebu w Policach akcja „Róża dla Aniołka” zostaje przedłużona. Przekazując 7 zł na konto Fundacji Donum Vitae składasz jedną różę na Grobowcu Dzieci Utraconych. Naszym pragnieniem jest przygotowanie na ceremonie pogrzebowe w Szczecinie i w Policach takiej liczby białych róż, ile ciał Dzieci zostanie przekazanych do pochówku.

Ostatni pochówek Dzieci Utraconych w Policach odbył się 22 lutego 2020 r., pożegnaliśmy wówczas 11 dzieci zmarłych przed narodzeniem.

Ostatni pogrzeb Dzieci Utraconych w Szczecinie odbył się 21 marca 2020 r. Szczecińskie szpitale przekazały wówczas 39 ciał zmarłych przed narodzeniem dzieci.

Zachęcamy do podarowania symbolicznej róży Naszym Dzieciom Utraconym. Darowizny na ten cel można wpłacać na konto Fundacji:

Fundacja Donum Vitae

ul. Świętego Ducha 9