POLICE: odbył się pogrzeb 12 Dzieci Utraconych

W sobotę 17 października 2020 roku o godz. 10:00 na Cmentarzu Komunalnym przy ul. Tanowskiej w Policach spoczęło 12 Dzieci zmarłych przed narodzeniem. Uroczystościom pogrzebowym przewodził ks. kan. dziekan Waldemar Gasztkowski. Przed kremacją, ciała Dzieci Utraconych zostały otulone rożkami uszytymi przez wolontariuszki Fundacji Tęczowy Kocyk.

Żegnając Dzieci Utracone, żegnamy konkretne osoby, które były oczekiwane z miłością przez swoich Rodziców. Jednak okazało się, że miejsce przywitania zajęło pożegnanie, pozostawiając Rodziców pozornie samych. To poczucie samotności wypełnione zostaje miłością (ona nigdy nie ustaje), wiarą i nadzieją w tajemnice świętych obcowania. Wierzymy głęboko, że dzięki Miłosierdziu Bożemu pożegnane przez nas Dzieci stają się naszymi świętymi przyjaciółmi i orędownikami w Niebie.

Dziękujemy wszystkim Rodzicom, Rodzinom i Przyjaciołom za wspólną obecność i modlitwę. Nasze podziękowania kierujemy również do:

– ks. kan. dziekana Waldemara Gasztkowskiego za przewodnictwo w uroczystościach pogrzebowych

– Pracowników Salonu Pogrzebowego Ku Słońcu za posługę w przygotowaniu i w trakcie uroczystości pogrzebowych

– Pani Marii za oprawę muzyczną

– Pani Katarzyny i wolontariuszy z Fundacji Tęczowy Kocyk za przygotowanie rożków i pamiątek dla Rodziców