SZCZECIN: KOMUNIKAT PRZED POGRZEBEM

Drodzy Rodzice Dzieci Utraconych, Drodzy Przyjaciele.

Zbliża się już piąty pogrzeb zbiorowy Dzieci Utraconych na Cmentarzu Zachodnim w Szczecinie. Aktualne informacje wskazują, że będzie pożegnanych 36 Dzieci przekazanych przez szczecińskie szpitale.

W związku z kierowanymi do nas pytaniami, po analizie bieżącej sytuacji  i uzgodnieniu z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Szczecinie i Zakładem Usług Komunalnych w Szczecinie informujemy, że termin pogrzebu nie ulega zmianie.

Zwykle zapraszamy na pogrzeb wszystkich przyjaciół i osoby, którym z różnych powodów bliskie są Dzieci Utracone i bliskie jest to cierpienie,  i swoją obecnością chcą wspierać Rodziców po stracie.

Cenimy sobie zawsze Waszą obecność i wsparcie, jednak tym razem prosimy wszystkie osoby postronne o powstrzymanie się od przyjścia i umożliwienie pożegnania najbliższym – szczególnie Rodzicom i posługującym podczas ceremonii. Szczególnie bezwzględnie o to prosimy w odniesieniu do piątkowej części modlitewnej w kaplicy bocznej na Cmentarzu Centralnym.

Z doświadczenia wiemy, że z różnych powodów nie wszyscy Rodzice uczestniczą w pogrzebie, ale pomimo tego z troski o wszystkich prosimy,  także poszczególne rodziny, o zachowanie wskazanych przez służby sanitarne bezpiecznych odległości. Ułatwi nam to ogromna przestrzeń na cmentarzu. Wszystkich Przyjaciół prosimy o duchowe towarzyszenie i serdeczną modlitwę w intencji Rodziców Dzieci Utraconych.