Uruchomiliśmy nr alarmowy

Czasami trzeba doradzić, pokierować, zwrócić na coś uwagę, albo po prostu porozmawiać i pobyć razem. Potrzebujesz wsparcia? Nie wiesz, jakie przysługują Ci prawa? Jesteś w trakcie poronienia lub czekasz na zabieg? Zadzwoń pod nasz nr alarmowy: ☎️ 889 871 805

Śmierć jest od nas silniejsza i nieunikniona. Lecz miłość rodziców jest najsilniejsza i nieskończona. Czasami wizyta USG przynosi łzy strachu i nadziei, że być może lekarz się pomylił i za chwilę serduszko maluszka zacznie bić, ruchy w łonie mamy znów będą odczuwalne… Cisza i niewyobrażalna pustka w sercu, mętlik w głowie i pytania o to, co dalej, jakie mam prawa, jakie procedury muszę przejść, aby pochować moje dziecko?
Chcemy być bliżej Was, abyście nie musieli być sami. Dlatego od 25 marca, w Dniu Świętości Życia uruchomiony został nasz telefon alarmowy, pod którym czeka na Was Agnieszka, która w Fundacji Donum Vitae wspiera na co dzień rodziców po stracie. Agnieszka jest również mamą, która pięć lat temu w 21 tygodniu ciąży straciła swoją córeczkę Basię.