Zakończyliśmy akcję „Róża dla Aniołka”

Zakończyliśmy akcję „Róża dla Aniołka”. Dzięki wsparciu Darczyńców Fundacji zakupiliśmy róże na pogrzeb Dzieci Utraconych do Szczecina i do Polic.

Drodzy Darczyńcy, dziękujemy Wam za każdą wpłatę, jaką dokonaliście na konto Fundacji Donum Vitae. Dzięki Waszemu wsparciu zakupiliśmy łącznie 89 róż, które złożyliśmy na grobie Dzieci Utraconych podczas uroczystości pogrzebowych w Szczecinie (77 róż) i w Policach (12 róż). Białe kwiaty są dla nas symbolem czystości, niewinności, jak również naszej pamięci i pożegnania. Cieszymy się, że dzięki hojności Waszych serc, każde z Dzieci otrzymało symboliczną różę. Przez ten symboliczny gest złożenia kwiatów na grobie, daliście świadectwo, że każde z Dzieci to konkretna osoba powołana do życia, nawet jeżeli to życie było bardzo krótkie, ciała Dzieci (niezależnie od czasu trwania ciąży) należy pochować z godnością.

Dziękujemy Wam za to, że jesteście! Za Waszą wielkoduszność i otwarte serca.

Aby planować i realizować dalsze działania, obejmujące powstawanie kolejnych miejsc godnego pochówku Dzieci Utraconych oraz pomagać Rodzicom po stracie, potrzebujemy choćby drobnych, systematycznych wpłat. Jeżeli więc możecie wesprzeć Fundację, także w tych działaniach, już dziś z serca dziękujemy za okazanie Waszego zaangażowania i finansowego wsparcia, które przyczyni się do niesienia pomocy Rodzicom po stracie i ich Dzieciom Utraconym.

Wszystkie darowizny prosimy przekazywać na podany nr konta
z tytułem przelewu: DAROWIZNA
Fundacja Donum Vitae